Digibord kopen

Met een digibord heeft u een oplossing om interactieve presentaties te geven. Op scholen, op kantoor of in een vergaderruimte. Klik, sleep, vergroot of verander in een simpele beweging uw presentatie.

Met een digibord kunt u op veelzijdige en creatieve wijze de aandacht van uw toehoorders krijgen.

Omdat digitale schoolborden, in de wandelgangen ‘digiborden’ een specialistisch product is dat zéér veel toepassingen kent hebben we deze speciale webpagina voor u ontwikkeld.
Met als doel het informeren over de uitgebreide technieken en de mogelijkheden van digiboarden.

AVCSupport is merkonafhankelijk. Daarom kunnen wij u altijd de juiste voorlichting en informatie geven en daarnaast de beste aanbieding doen van prijs/kwaliteit op dat moment. Elk merk heeft acties en aanbiedingen die door ons nauwlettend in de gaten worden gehouden.

Referenties

Enkele organisaties waarvoor wij recentelijk digiborden hebben geleverd:
MBO Utrecht                                                   project levering en installatie, verhuizingen, onderhoud
Nicolaas Lyceum Amsterdam                      project levering en installatie, onderhoud
Pomper Automatisering Smilde                 levering
De Wingerd Groningen                                 levering, onderhoud
MBO Hilversum                                             verhuizing, onderhoud

 

Digiboard kopen

Technieken Digiborden

Op deze pagina vertellen wij u welke verschillende soorten digiborden beschikbaar zijn. Alle verschillende technieken hebben voor- en nadelen. Die zetten wij voor u op een rij met als doel dat u een weloverwogen keuze kunt maken.

De algemene werking van een digibord

Met een vinger of speciale pen/stift kan men een punt op het scherm aanraken. Dit punt levert X en Y coördinaten welke de software omzet tot een interactie. Feitelijk is een digibord een hele grote muispad. De bijbehorende beamer doet niets anders dan het beeld van een PC of laptop projecteren op het digibord.

De software

Bestaat uit twee onderdelen; Ten eerste de zogenaamde ‘driver’ die zorgt voor alle functies. Soms wordt deze los meegeleverd, tegenwoordig steeds vaker zit de driver geïnstalleerd in de hardware van het digibord. Zodra de USB wordt aangesloten, wordt de driver geïnstalleerd. Zonder de juiste driver werkt het bord niet.
Daarnaast is er de gebruikerssoftware. Dit is een pakket met onderdelen voor o.a. presentatie, tekenen, taal, geografie, etc. Elk merk heeft zijn eigen gebruikerssoftware. Meestal is deze tussen de verschillende merken uitwisselbaar omdat deze onafhankelijk is van de hardware.

De beamer

Is nodig om het beeld van de PC of laptop te projecteren. Feitelijk neemt de beamer het beeldscherm van de PC of laptop over (beeld dupliceren). De beamer moet beschikken over een ‘Short Throw’ of Ultra Short Throw’ lens. Deze lens maakt het mogelijk de beamer zeer kort voor of boven het scherm te plaatsen met als voordeel een praktische opstelling en de spreker of docent staat niet in het licht van de beamer.
Een belangrijk technisch aspect van een beamer is de lichtsterkte uitgedrukt in Ansilumen. Een instapmodel heeft rond 2500 ansilumen. Voor een gemiddeld klaslokaal of vergaderzaal is dit net voldoende. Voor heldere beeldkwaliteit is 3000 of 3500 ansilumen beter.

Soft touch
Ofwel ‘drukgevoelig’ of ‘multi touch’ (met of zonder pen) genoemd. Het bord beschikt over een zachte touch laag. Dit is een flinterdunne drukgevoelige laag  over een harde ondergrond. Door deze laag op een bepaald punt in contact te brengen met de ondergrond ontstaat er een aandrukpunt waar elektronisch contact plaats vind. Dit punt heeft X en Y coördinaten die vertaald worden in de software.

Voordelen soft touch: Bord aanraakbaar met vinger en elk ander voorwerp.
Nadelen soft touch: Kwetsbaar. Niet beschrijfbaar met gewone whiteboard stiften.

Hard touch
Ofwel ‘pen touch’ (met pen) genoemd. Het bord bestaat uit een harde laag waaronder een elektrisch veld. Door met een speciale pen een bepaald punt aan te raken ontstaat er een elektronisch contact. Dit punt heeft X en Y coördinaten die vertaald worden in de software. De bijbehorende beamer doet niets anders dan het beeld van de PC of laptop projecteren op het bord.

Voordelen hard touch: Harde stootvaste laag.
Nadelen hard touch: Alleen met speciale pen. Niet beschrijfbaar met gewone whiteboard stiften.

i-Beamer

Een interactieve beamer in combinatie met een gewoon mat white board. In diverse afmetingen en van verschillende merken zijn gewone ‘white borden’ beschikbaar. Het interactieve deel bevind zich in de i-beamer die beschikt over een ingebouwde camera (oog) en een ontvanger (RF). Daarbij een speciale pen met een ‘zender’.  Door deze pen op een punt in contact te brengen met het whitebord, ziet de camera van de i-beamer een elektronisch contactpunt met X en Y coördinaten die vertaald worden in de software. De bijbehorende i-beamer heeft dus twee functies namelijk puntherkenning en het beeld van de PC of laptop projecteren op het bord.
Het is een vrij nieuwe techniek die steeds beter wordt. De combinatie van een i-beamer met een gewoon whitebord is prijstechnisch zeer interessant.

Voordelen i-beamer: Gewoon whitebord. Relatief voordelig. Bord ook beschrijfbaar met stiften.
Nadelen i-beamer:  speciale (dure) zender pen nodig.

Touch screen
Een plasma, LCD of LED flatscreen met touch bediening. Bij deze techniek is geen beamer nodig. In diverse afmetingen en van verschillende merken zijn flatscreen monitoren beschikbaar. Het interactieve deel bevind zich in een flinterdunne drukgevoelige laag  over een harde ondergrond. Door op deze laag te drukken ontstaat er een elektronisch contact met X en Y coördinaten die vertaald worden in de software.

Voordelen touch screen: Gewoon beeldscherm. Helder bij daglicht. Met vinger of speciale pen.
Nadelen touch screen:  Relatief duur (vooral grote afmetingen boven 55”).

In onze showroom hebben wij een digibord geheel operationeel opgesteld.
Ook de koffie staat klaar.
Bel voor een afspraak.