Welkom

© AVC Support 1984 - 2015                                      Muziek blog | Thousevisie
Portal Wie zijn wij Voor wie werken wij Nieuws
AVC Support - Nieuws
Professioneel beeld, geluid, evenement- en podiumtechniek
jaar

Uitbreiding verhuur professioneel beeld en geluid  

De mogelijkheden voor verhuur van professioneel beeld en geluid zijn de afgelopen maanden verder uitgebreid. Draadloze microfoons en headset microfoons voor sprekers, geluidversterking, full-HD flatscreens in formaten van 32” tot 50”, cameraregistratie setjes voor training, Real3D projectie, draadloze videoverbindingen,  videoconferencing, grote ledschermen voor events, beamers en projectieschermen, laptops met Windows 10, etc. Er is apparatuur vernieuwd en er is apparatuur bijgekomen. Met al deze apparatuur op voorraad hopen wij u nog beter en adequater van dienst te kunnen zijn bij het verzorgen van uw presentatie.

Project uitgelicht: mobiel ledscherm voor Fieten Olie

Real3D projectie verhuur met meer mogelijkheden 

Al bijna een jaar heeft AVC Support een volledig pakket 3D projectie apparatuur in de verhuur. Verkoop en installatie van 3D projectie en beeldschermen was al langer mogelijk, maar de verhuur was een lastig verhaal vanwege het speciale 3D projectiescherm. Deze schermen zijn vanwege de speciale coating zeer kwetsbaar tijdens transport. Daarom zijn er in Nederland bijna geen bedrijven die 3D projectieschermen verhuren. AVC Support is die uitdaging wel aangegaan. Het assortiment is verder uitgebreid met meer Real3D brillen en schermen van 4 en 6 meter breed. Elke 3D video content, film of annimatie kan afgespeeld worden. De kijker krijgt gewone Real3D brillen.
Het lijkt erop dat HDMI nu een standaard is geworden voor het aansluiten van apparatuur op een TV en computer beeldscherm. De meeste laptops die nu te koop zijn beschikken over een HDMI en de vertrouwde VGA connector verdwijnt gestaag. Bijna iedereen heeft nu wel eens een HDMI kabel in de hand gehad. Wat veel mensen niet weten zijn de verschillende gradaties en kwaliteitsklasse met HDMI. Zo is er de versie 1.0 t/m 1.4 en nu is er ook de versie HDMI 2.0. Deze versies hebben o.a. te maken met de data overdracht en snelheid. Er zijn HDMI verbindingskabels die wel 30 euro of nog meer kosten, er zijn er ook die rond de 5 euro kosten. Voor normaal gebruik is de versie 1.3 of 1.4 in de prijsklasse van rond de 5 euro prima geschikt. Een met goud vergulde connector klinkt mooi, maar in de praktijk heeft dit geen effect. De dure versie 2.0 kabel is ook niet nodig. Deze upgrade heeft alleen betrekking op de hardware. Een 1.3 kabel werkt prima op de nieuwe 2.0 aansluiting. HDMI 1.4 is aleen nodig als u 3D toepast. Laat u dus niets aanpraten bij het kopen van een HDMI kabel.
Momenteel wordt hard gewerkt aan de bouw van een mobiel ledscherm voor Fieten Olie uit Hollandscheveld. Het Drentse bedrijf heeft in de regio Noord Nederland bijna 20 zelfbedienings tankstations. Op deze stations wil Fieten het mobiele ledscherm plaatsen om acties en aanbiedingen te promoten. Het wordt een ledscherm van 2.0 x 3.0 meter gebouwd aan een hydraulische mast op een tandemas trailer. Bijzonderheid is dat er een vaste 5kVA aggregaat op komt zodat het scherm onafhankelijk op elke plek kan staan. De oplevering aan Fieten zal eind september plaats vinden. Vanaf dan zal het ledscherm op diverse plaatsen te zien zijn. Meer info op www.QledX.nl 

HDMI kabels; dure en goedkope, de zin en onzin

Nieuws